Nødlidende aktiver: Profitering fejl af andre

Nødlidende aktiv investering kan dække en lang række scenarier fra tvangsauktioner på private boliger, til at købe og sælge aktiver i fejlslagne virksomheder, at aktier og obligationer i virksomheder ind på eller forlader konkurs beskyttelse eller andre finansielle pres. Det er om at tjene penge fra andre menneskers problemer eller dårlig forvaltning. Der er gode tilbud at være haft fordi sælgeren er normalt desperate for at hæve kontanter i en fart.
Allerede i dette årti i Nordamerika, var der alle slags muligheder for nødlidende aktiver investere, og ikke bare i værdipapirer. Husk den store fiberoptik buste? Cisco Systems og Nortel, blandt andre, fandt sig selv med for meget lager og for meget gæld. Efter en dramatisk stigning i det meste i 1990 ‘ erne, markedet for fiber fiberoptisk udstyr og systemer faldt dramatisk i 2001. Fiber overkapacitet og nedskæringer i telecom carrier kapitalinvesteringer udløst nær panik i aktiemarkeder i USA og Canada.
Fiberoptik udstyr forbedres konstant for at give mere bang for købers sorteper. Det er ikke noget, der kan ligge omkring i pakhuse, indtil markedet for det forbedrer. Pludselig havde en masse udstyr, milliarder af dollars værd, at blive dumpet. Nødlidende aktiver investorer profiterede. Sandt, virksomhederne og deres investorer tabt et bundt, men de stod til at miste alt uden medvirken af nødlidende aktiver investorer.
Exodus kommunikation (et uheldigt navn, da det viste sig), når hævdede at være “anerkendt markedsleder i managed hosting services.” Venture anlægsaktivgruppe, Palo Alto, Californien-baserede finansielle tjenesteydelser firma med speciale i salg af aktiver af urolige telekommunikationsvirksomheder, fik nikke til at realisere virksomhedens venturekapital investeringsportefølje i 17 private virksomheder, vurderet til omkring 200 millioner $ .
Et selskab talsmand sagde købere kunne omfatte opbevaring og Web-hosting virksomheder eller spekulanter, herunder venturekapitalselskaber, søger at afhente billige investeringer og vende selskaberne. “I konkurs, alles fokus er normalt på de store aktiver (som det centrale selskab), som er meget svære at finde købere til lige nu. Der kan være likviditet i små aktiver.”
Konkurser eller kapitel 11 reorganisering udløser ofte nødlidende aktiver muligheder. Som du måske forestiller dig, selvom disse er sjældent muligheder for individuelle investorer. Men hvor der er mulighed for en sorteper skal foretages, en person et eller andet sted i investering industrien vil finde en måde at lade private investorer på sjovt og belønninger. I dag, er der midler, der forvaltes af fagfolk, der har den viden, fleksibilitet og tålmodighed, som en selskabets kreditorer ikke muligvis.
Mange institutionelle investorer, såsom pensionsfonde, er afskåret fra at holde obligationer, der ligger under investment grade, selv om virksomheden er en levedygtig én. De kan sælge til dybt rabatpriser, som har virkningen at sænke prissat yderligere. Banker foretrækker ofte at sælge misligholdte lån; de er ikke i færd med at regne ud, hvordan reorganisering vil arbejde for kreditorer. Og indehavere af handel krav har ingen ekspertise i vurdering af sandsynligheden for at få udbetalt, når en virksomhed har indgivet kapitel 11 beskyttelse.
Et eksempel er Barney’s Inc. Det gemt til kapitel 11 i begyndelsen af 1996. Mange tøj designere vælger at sælge deres påstande om handel og genvinde en del af deres penge. Det var uden betydning, om Barneys var en solid virksomhed, der havde simpelthen forbyggede selv, de ønskede noget straks. Investorer, der troede, selskabet ville dukke op med succes fra kapitel 11 beskyttelse købte fordringer for så lidt som 25 cents på dollaren. Prisen steg 50% i løbet af måneder, da det blev annonceret en potentiel køber havde fundet for Barney’s.
Når kreditorerne ikke kan vente eller uvillige til at vente, stejle rabatter er fælles – og dette er nødlidende aktiver investor mulighed for at opnå en god fortjeneste.
Nogle virksomheder i færd med at omorganisere deres gæld vil udstede nye værdipapirer til junior kreditorer, når de ikke kan tilbagebetale dem fuldt ud. Hvis en fondsforvalter mener selskabet emerge fra konkurs og være levedygtigt, kan han købe disse junior obligationer til en mulighed for at modtage aktier i selskabet under en sanering plan.
Disse aktier er undertiden omtales som ‘sjældne’ aktier, når det udstedende selskab har ingen Wall Street dækning. Manglende dækning resultater fra investeringsbanker tendens ikke at se virksomheder fra konkurs som potentielle kunder. De eneste mennesker kunne forstå værdien af disse sjældne spørgsmål er derfor investeringer fagfolk, der har taget sig tid til forskning selskabets likvidation værdi under kapitel 11 proces. De profiterer nu købe de nyudstedte aktier til lave priser, når andre kreditorer, udstedte aktier til gengæld for deres fordringer, dumpe dem fordi de ikke forstår deres værdi.
Dette er, hvad der skete med El Paso El når det forlades konkurs i begyndelsen af 1996. Sine sjældne aktier blev først udstedt på $5 en andel. Som kreditorer dumpede dem, faldt prisen. Kyndige fagfolk var i stand til at tilføje til deres bedrifter, når dette er sket. To år senere, aktierne handlet til mere end $9.
Sjældne aktierne kan være meget rentable, som Fællesskabets investeringer på første med udsigt over bestanden, får mere forståelse og tillid til dens værdi. Dette fører i sidste ende til Wall Street dækning og højere priser.
Som altid, kigge efter en manager med en solid track record.
Nødlidende aktiv investering kan være en god måde at øge diversificeringen i en investeringsportefølje. Muligheder er mere udbredt i en recession, men virksomheder kommer i problemer i ekspansiv gange, også. Nødlidende aktiver har ikke samme flygtighed som mange andre typer af investeringer. For høje priser, har hvis de eksisterede, allerede blevet vredet ud af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*