Er dit websted blacklistet?

En sortliste, er som navnet antyder, en liste over personer eller virksomheder, som har mødt misbilligelse af andre. I online-verdenen henviser en sortliste til dem, der er blevet markeret som ansvarlig for generering af spam på en stor måde. Sortlister er også kendt som blocklists.
Sortlister bruges til at bekæmpe spam på en meget konkret måde. Når spam rapporteres til en af de relevante spam kampene organisationer IP-adresse spam stammer fra er føjet til en forbudt eller sortlistet IP kontaktliste. En IP-adresse er den unikke placering af dig eller din hjemmeside på internettet – Tænk på det som din “privatadresse” online. For at sige det ganske enkelt hver www.domain.com har internetadresse en tilsvarende IP-adresse. Enhver e-mail kommer fra domænet hjemmeside også har en tilsvarende IP-adresse. Hvis din IP-adresse er til stede på en sortliste derefter spilder du potentielt din tid at sende e-mail til kunder.
Hvorfor er du spilder din tid? Moderne spam-blokkere kommer med de mest almindelige sortlister installeret og/eller mulighed at importere opdaterede sortlister til din spam blocker. Dette gør det muligt at du blokere en enorm mængde af spam, men du kan også potentielt, blokerer legitim e-mail. Sortlister er ikke idiotsikker.
Der er to typer af IP-adresse:
Dynamisk – ændringer hver gang du opretter forbindelse til internettet. Mest almindeligt anvendte til dialup internetadgang. Spammere elske disse, fordi de er meget svære at spore og 100% engangsemballage.
Fast/statisk – alle websteder, de fleste store virksomheder og nogle individer bruger faste IP-adresser. Dette kan forårsage store problemer, hvis de er rapporteret for spam.
Når en IP-adresse (dynamisk eller fast) er rapporteret til at sende spam er det føjet til en blackliste. Der er tre forskellige typer af sortlister:
Midlertidig
En IP-adresse, der er placeret på en midlertidig sortliste vil have e-mail kommer fra denne IP-adresse, blokeret i flere timer.
Efter et par timer er den fejlende IP adresse fjernet fra den sorte liste.
Permanent
Når en IP-adresse er føjet til en permanent sortliste enhver e-mail server konfigureret til at blokere e-mail fra denne liste vil aldrig modtage e-mail fra denne IP-adresseområde igen.
Omfattende
Dette er de mest skadelige af sortlister. Ikke kun det blokere en enkelt IP adresse det også blokerer IP-adresser ved siden af. For eksempel, hvis IP-adressen 192.156.66.67 blev tilføjet til en omfattende blackliste derefter alle IP adresser tæt på 192.156.66.67 vil også blive blokeret. Dette kan være et stort problem for disse hjemmeside ejere ved hjælp af virtuelle hosting, fordi hvis din vært har nogensinde optrådt på en sortliste så er du også på den samme sortliste, som standard, på grund af den delte hosting fra den samme IP-område. Det er vigtigt for alle website ejere til at kontrollere, hvorvidt de er på en sortliste. Du skal bruge din IP adresse (tilgængelig fra din webhost) og du kan tjekke din blacklist status på: www.mail-abuse.org/cgi-bin/lookup
Sortlister er et nødvendigt onde på grund af mængden af spam der sendes hver dag men er ikke en eksakt videnskab. Tage et par øjeblikke fra din dag og sikre, at din hjemmeside eller e-mail adresse ikke er er spærret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *